Cute Halloween Ghost

Monday, January 31, 2011

My Gurlfrens~~

hayashi n choki2

choki2 n ratu







Happy~~


syukur alhamdulillah~~ penat n letih.. nsb bek pass jg kje aku 2.. g
mbira sgt2 rse cm nk lompt bintang je td hahahaha
thanx pd mereka2 yg tlg aku smlm~~ thanx sgt2.. huhuhu 
tdo kol 3a.m wooo takot punye psl lalalala~~ syukran.. (",)




Saturday, January 29, 2011

1st Month in 2011~~

~Sick~


bad luck.. bln pnuh virus.. asyik xsehat je.. uwaaa rimas letih dgn kesihatan ni..
org kt klu saket ni  bagus lah saket2 leh hapus dosa kecil.. ALLAH nk uji kte..
 emmm ok but aku slalu sket ni adakah aku bnyk dose..?? ermm yelah 2 kot..
org slalu saket kecik2 je.. 
aku dh bsar plak mcm2 yg dtg.. cobaaan... pika oo pika..
wake up.. dont give up.. yelah wake up lah ni..
ape ingt aku pemalas ke..??? weh wt elok ckit.. aku rajin ok lalalala~
 belambak doh kje yg tertunda ni.. 
ingt aku mls ke.. ni saket ni halang aku nk wt kje.. bile nk wt je xsehat.. so tegendala jap.. adeh..
DEAR GOD.. please give me a healthy life.. aku nk sehat.. aku xnk saket.. plizzzz.. AMIN~~






Ideas~~



ok... take a challenge~~
 sbb nick aku pon choki2 so aku akn amik si comel ni as my design in my assignmen..
ill try my best 2 draw it.. huh..??? DRAW??? hahahahahaha ok2 ill try hehehe
hopefully it was success ngee~~







Mine~~








  

Friday, January 28, 2011

Musics~~


waaa lame xdgr lagu2 dorg.. sheila on7 my feveret ok~~ yg latest2.. aku xde mse lah nk download hahahaha
but jeng jeng jeng.. td aku sempat download tw smpi loteh n tetdo hahahaha
perghh lagu latest dorg mmg the best lah~~ layan gile.. besh besh besh sgt
weee~~ enjoy






My Inspiration~~





comey x pic ni hehehe aku kagum dgn die.. cre die b a young girls.. die ade identiti sndri..ske tgk die..so cute lah hehehe  kitorg pon agk bnyk jg lah persamaan hehehehe  aku jd kn die as a mentor lah kn..
 ngee~~ "LOVE U KAK FANA".....



















Thursday, January 27, 2011

SeJuK~~


sewjuk.....~~~~ knp mlm ni rse sejuk sgt2...?? ape2.. nk mati ke.. 
nk demam ke haishhh lain mcm je aku rse dh sjuk2 ni...sgt sjuk ok...ini serius...
jarang aku slalu sjuk ni hurmmm~~ selimut oo selimut
brrrrrrrrrrrrr~~.........




Monday, January 24, 2011

Kisah Si ACAH BUCUK~~






nk tw x..?? hr ni nenek die kol aku ckp die dh pndai skg tdo sorg2..ni lah bilik die..ckup takot klu aku kt nk tgk bilik die..konon secret lah..ahhh ade aku kesah?? aku kn ske sakat die smpi nanges hahaha die xtakot pon tdo sorg2.. siap sruh mama die tutop lmpu lg hahahaha mak aku kt tgk die kcik2 g dh pndai..
ko 2 smpi bsar dok dgn aku g tdo sme..opsss kantoi sudah hahaha 
(eleee die kjap je 2..ikot mud 2..sat g tdo gan mam die blk lah 2 acah oo acah) hehehehe anyway tahniah lah "ACAH BUCUK!!! JIDAH WANGI OK!!" hahahaha




Love Is Blind~~









   ~TIRED THINKING ABOUT LOVE N  
      IF U WANT I WILL LET U GO~











Its Broken~~

~ It Falls A gain~



Nanges..?? hahaha lme x nanges..huhuhu thanx 2 GOD coz ive got dis blog n bleh curahkan segalanye dlm ni... bkn nk meminta simpati (im not that type ok) but more 2 reduce my prob by wrote here..
huhuhu kapel?? ermm aku xtw lah nk ckp cmne kn..aku plik lah bile aku ckp kt org aku ade bf org mst xcye..helo tgk r aku dh wt " in a relationship" ok kt fb 2.. 
tp stil lg owg xcye... so aku wt la acc fb bf aku..die xgne pon..kadang2 je die bk tgk gmba.. 
chop kadang2??? ermmm aku rse skali sbulan kot xpon tah lah jnji mmg die mmg jarang bk r..aku yg on kn je huhuhu so aku pon wt la "in a relationship with ........" 
ermmm nk tw?? ade lg org xcye.. eh u ni yeke..?? xpnah nmpk pon u date?? sape bdk 2?? tpu lah..grrrr!! saba jelah..ok lah bab ni aku tension ckit r.. mmg jarang pon kami kuar..sbb die asyik dgn kje die je..n jauh (ermm sbnrnye xla jauh sgt kn)




talk about him.. ermm almost 5 years ill be waiting for u..n now ive got it..but...ermm..my feelings doesnt much better.. i dont know y..aku tw sblm ni ko ade "DIA"... n sbb kn DIA mcm2 dh berlaku antra kita.. aku jd xpecye kt kau..aku ngaku mmg slalu rse jealous n mudah x pcye dgn kau..tp day by day aku jd matang.. aku cube wt bnde 2 xwujud wlupon aku mmg xpnah lupe kn cte dlu..tp kau..sjak aku knl smpi skg pnuh dgn ego..xpnah berubah..nk aku phm ko je..tp ko xphm2 jg aku..dh lah jauh..jarang lpk same2..aku tw la ko bz..aku phm sume 2..tp.. YA ALLAH aku xtw lah nk ckp cmne lg..aku "SGT2 TERASA" dgn ko ni..aku pendam je sume..sbb aku tw klu cite kt ko mst ko mrh aku blk..mst aku yg kne punye lah..ko nk ngaku slh xkn lah kn.."XPENAH"!! btol x..?? bile aku cte ape2 ko bkn nk dgr..wt2 xdgr je..yg ko pnting "TDO n KJE"..klu ko ok ckit bru nk msg lek lok..lau x cm hampeh je..ske wt aku ckp sorg2..mmg r kn ikot mud ko je...xpnah nk dgr ckp aku skali pon..klu aku ckp ckit je ko mst ckp " dh r nk tdo...
ok mnta maaf"..weh mcm org xde prasaan je..cmni ke lyn org yg ko syg..?? nk x nk je..bile aku ckp xpuas hti ko tny..bile dh ckp ko wt xtw je..eeee mmg r kn...ape sbnr nye yg brlaku ni..ko masih syg "DIA" lg ke..?? klu ye pegi jelah kt DIA..ade aku kesah..?? lantak ko lah kn..xkn aku nk pakse kot...aku kn slalu mimp bkn2 ko dgn org len..dh bnyk x cm2..agk nye "ade makne lah 2" kn kn kn serius jeles tgk org len..hapy je..mmg lah kn adat la xgado..tp isu kte bkn gado..but more 2 "keserasian" ermm btol ke aku ckp ni?? tah lah..aku BOSAN la..knp "AKU SLALU JE MENGALAH" smpi bile nk cmni..?? aku bnyk "MAKAN HATI" dgn ko..aku majok..aku marah..ko cm xde respon pape pon.. YA ALLAH..saba jelah.. bkn aku xske dgn ko..tp sikap ko 2..aku rse bhgia dgn ko..tp kte ni cm pura2..dpn org sume nmpk ok..tp blakang mcm2 yg jd..yelah ko xnmpk sume 2..sbb aku lbh rela pendam dlm hti dr ckp dgn ko yg aku tw jwpn ko mst menyakitkan hti aku jg nnt kn..??ksimpulan ape yg aku rse skg
"KURANG KASIH SAYANG".. hahaha bunyi klaka..tp aku serius..!! hbngn kte xmcm org len kn...?? cube lah pk..patot ke kte bw haluan masing2..?? or ubah lah perangai ko 2..wt aku rse lbh dihargai n aku ni kekasih kau..bkn sebaliknye..








Friday, January 21, 2011

CleaNing vs HeaLthy~~


~CLeaNiNg~



fuhhh~ balik ostel ni makin loteh lah..xpecialy bab2 cleaning ni.. pas2 mst menanggung kesakitan blakang lah ape lg kn...haish~~ nsb lah labu.. ok utk sem ni n 4 the 1st time aku gne washing machine hahahahaha jgn gelak ok~ mmg kt umh xpnah gne lgsg..hehehe sbb ayh aku yg basuh bju..die mmg nk basuh ok..jgn slh phm huhu n 4 the 1st time jugak lah aku basuh cadar..sblm ni bw blk umh hahahaha yela sbb aku dh kne sound dgn doktor yg sengal 2.. ok kisah lnjut rujuk page bwh iaitu healthy hahahaha




~HeaLThY~



ermm bab ni yg aku xske..pas blk apoimen hr 2 lah hahahah menci2..dh lah kne tngu lme..dpt no len pngl len..mcm2 lah eee HKL bile lah sistem ko 2 nk brubah??? grrrrr.... ok2 jom usha hasil aku tngu d bhgn tulang slama 4 jam ok.. AMPAT JAM!!! huhhhh grrrrrr!!!

TULANG~~

DR: hye..how r u??
ME: ermm as usual..bile duduk lme saket.bile dr lme pon saket.. wt kje bnyk2 saket..mcm biase lah
DR: ermm..hehehe (die smile pulok) biase r..mmg mcm 2 la... (ala lembut je sore amoi 2..cute tw hehe) kte xboleh nk wt ape2 lg..u d lahirkn mmg mcm 2..ade prob ckit..so u kne jg lah..ade pegi fisiotrapi kn??
ME: ermm.. ade...hehe (aku pon smile)
DR: so die ade ajar kn exercise2 sume 2..??so u ade wt x kt rumah..??
ME: ermm..err ade..ermmm errr wt r.. (slow je aku jwb smbl pandang muke mak aku yg senyum perli kt aku) sbb...aku xbuat pon hahahaahahah saket weh nk wt..kadang2 aku lupe..tp dh dok asrama ni aku ade lah wt ckit2 hehehe korg tw kn ostel katil dabel decker..aku katil bwh..ats aku xde owg..so aku gayut r kaki aku kt ats besi 2 hehehehe dh cm babun pulok kehkehkeh
DR: ok good..so ade prob ape2 lg x??how bout ur pembuangan  bsar n kcik..??
ME: hehehehehe (dlm hti golak gile2 hahaha sbb xwt pon) eh..?? solan ni sering aku dgr..?? tp kn aku malu doh nk tnye..apekah mskd d sebalik itu..?? ape kaiatn..?? aku slalu tertnye2..ok2 jgn mrh..next time aku promise aku tny k..sbb aku rse aku ade mslh jg tp ckit tp xtw lah ade kaitan ke x hehehe ermm aku pon jwb ok je.. (bengong pd hal xphm hahaha)
DR: ok good..ermm ade ape2 nk tny?
ME: ching..~~ dgn laju aku tny..doktor2 ni lutut sye ni..
DR: lutut..??? ermm ooo yg x-ray ni..xde ape kn..
ME: yup.. b4 dis dh discus dgn dktr len die kt xde pe.. but i risau la n ngeri y bile nek tanga ade bunyi krek.. bile i tunduk pon..bunyi kuat aw.. ngeri i..
DR: ohh realy..?? ok..let me check.. (cek2 lutut n tny2 r ade mcm 2 x mcm ni x) ok..xde bengkak
ME: so..how..?? i nk tw knp bunyi..mcm tulang rapuh plak
DR: ok.. 4 ur case..ermm.. i xtw nk ckp..sbb slalu jd kt org tue je air kt lutut kering.. but u stil young..let me check again x ray u ni..ermm ok..ade la renggang ckit antra 2 tulang at ur lutut 2.. so yg bunyi 2 mayb tulang yg renggang 2 bergesel..
ME: oohh..so i nk wt cmne ek
DR: ok..u just rilek..kes u ni biase je..
ME: die dh nk discharge aku tw..die tny ketua die kt sbelah..tp bile die dgr cte psl lutot aku ketua die kt xpe nnt dlu smbg g tp x ni lme ckit setaon skali..fuyyyooo.. lme 2..sblm ni 6 bln skali jmpe
DR: ok kesimpulan.. u kne jg diri bek2..jg ur body ur tulang..jg mkn..plg penting wt exercie ok..?? ok about ur lutot..dun wory k..i hope xde pape la..but next time kte jmpe lg i akn x ray lg skali tgk lutot u ade prubahan ke x ok..?? (snyum lg) ok i bg u mcm biase ubt pain kiler n ubt sapu..so klu saket mkn tw..
ME: heheheehe (snyum psl exercise) hahaha ok..doktor..thanx ye.. THE END~

HIDUNG PULAK~

DR: hye..so idung cmne..??
ME: ermm ok..mcm biase..habuk t seseme r.. (eee kerek je doktor ni..asl cm sengal je..mcm nk cpt je..)
DR: ok..ade gne x spray.?? u tw kn u alergik ape..?? (mls nk ckp r 2)
ME: ermm jarang la (tension tgk muke doktor ni) yup..habuk..ermm asap (mak aku tmbh)
DR: ok u alrgik mknan seafood ikan pon ade..coklat..walnut r.. (cm terpkse bk blk fail aku yg dh berkurun 2 utk rujuk)
ME: hahaha (pdn muke ko) huhu coklat?? die ske mkn.. (mak aku sampuk)
DR: haaa yela..xleh mkn..tp yg ade walnut dlm r..len xpe (cm mls je nk ckp)
ME: oooo so cmne die doktor (maka ku ckp lg..x ni mmg die bnyk ckp sbb aku dh bosan ngn doktor kerek 2..huhuhu)
DR: ok.. (smbl tulis2) pas2 ade cek ckit idung (tp die sluluh je) 
ME: diam je.. (makin bosan) huhu
DR: kesimpulan..ok u dh tw u alergik kn jge lah dr..gune lah spray 2..knp u xgne?? ni u alergik habuk kn.. duk asrama kn?? nii cadar? selimut? cmne basuh ke x??
ME: ermm xgne sgt spray kadg2 je.. bile perlu je klu dh seseme die gne (mak aku lg...) ishh kantoi lah mak aku ni kn...ermmm cadar jarang jg..
DR: haaa ok r sye xleh nk wt pe r kn..awk yg saket..tp awk x jg dr..awk kwt xtw je..sye xleh nk tlg r.. spray 2 kn perlu gne..knp awk xgne?? dh bsar kn..susah r cmni 2 pon xnk dgr.. (marah..!!) ni cadar smngu skali basuh r..awk kn alergik patot nye awk kne tw sume 2..dh bsar kn.. (marah lg)
ME: eeeeeuuuu rse nk penampor je huhuhu ni doktor spray 2 sye gne aw tp bile sye gne die msk dlm tekak.. trun ke tekak.. (aku ni ade asma lg..bile dh msk dlm die jd len pas2 kahak n aku sempot laaa eeee 2 la len x ko cube tw psl pesakit ko ckit!!) cadar..ermm ok.. (yg ni aku ngaku la slh aku kn.. tp.. aku xbasuh sbb aku xlarat aku dh la ade sket blakang g..bile wt kje lbh saket tw x..??? grrrrr)
DR: ok..2 sbb u slh gne lah 2..sbb 2 die msk ke bwh.. ni amik spray ni try wt dpn sye.. (aku wt la) ermmm tgk slh r..msk dlm ckit g..patot la jd len 
ME: huh..??? SALAH..?? babun lah kn..aku blaja dr dlu g cm2..smpi kt hang slh pulak..msk ni dh bp x aku blaja asyik slh je..len doktor/misi len pulak kaedah nye.. pas2 nk mrh angin lah ni grrrr
DR: kesimpulan ermm ok dh..
ME: huh..????????????? cm2 je..??? gile bangang!! grrrr!! nk halau pon sopan lah ckit.. ckp la t jmpe lg ke x..? sbb sblm ni doktor kt nk discharge jg.. tp die ni xckp pape pon..GERAM!!! ok aku kuar.. tngu kt luar smbl bebel2 dgn mak aku..eeeuu agk musykil la knp cm kerek sgt.?? knp nk cpt je..?? n knp plik lah kte dtg lmbt tp msk awl..dpt no 3..pd hal kt skrin 2 dh no 20 lbh..aik?? ape jd ni..?? kt nk discharge tp
diam je..ermmm??
NURSE: ok td bkn doktor pakar..doktor pakar tp yg bru r mcm bru je msk (ceh patot r mude) kamo ni ptot doktor pakar..tp hr ni doktor xde..so msk jela ek..
ME: cehhh pooooooooooorah patot lah...patot lah xprofesional lgsg.. chop2 doktor xde.??? haishhh HKL oo HKL..?? knp kah?? bagaimn kah?? aku dh bp thn kt idung no..dr dlu smpi skg alsan mcm 2 je..nk2 lps
DR LIM pindah..adeh..klu die pindah..so??? xde doktor len ke?? adeh...sjak die pindah bgini lah nsb aku asyik d pindah2 kn doktor jugak..dpt pulak cm hampeh ni..ciss!! patot lah x discharge2.. doktor pakar xde..ermmm nk tw x td 2 doktor laki mlayu..n hri jmat sbb 2 kot die nk cpt..tp x beragak lah kn.. adeh sblm ni aku bnyk x gk dh g hr jmat..tp ok je doktor2 len.. tp kn DOKTOR CINE OR INDIA r..
hahahahaha but aku x nafikan..dorang mmg profesional banding dgn DOKTOR MELAYU.. sori aku
bkn nk mengata..tp ini berdasarkan pengalaman hahahaha care layanan dorang..cre dorang comunicate dgn pesakit..sgt cool~~ wlupon xsme bangsa..ni x melayu dgn melayu sme bangsa pon boleh wt cm2 je ni r mslh nye org kte ni pnuh dgn emosi..sbb 2 lah xmaju huhuhu OK THE END~~


Saturday, January 8, 2011

~Equipo De Media~

Group 2 The Winner....




Ni zaman mule2 msk KPTM dlu orentasi la kn ape lg.. cm xcye lak team aku mnang no 1 lg hahaha n plg best team aku lah yg pemes..mayb sbb senior kami yg ensem hehehe n bdk2 kami yg otai xpecialy c "faris" mmg lawak gile lah die..xde sape leh chalenge die.. n ketua aku c azri mmg terbaik..team yg sgt best n sempoi..idea sndri tnpa bantuan senior ok..hahaha




Biarkanlahh...ahh..ahh....


lagu ni mse kitorg wt persembahan penutup n mnang ktegori ni tp no 2 r.. pape pon kseluruhan tetap no 1 ok hahaha thanx 2 "usaid" idea die yg sgt best ni..cayok2





Monday, January 3, 2011

~My Sunshine~

Me n You... {1 4 3}






Hanya Padamu Sayang...


video
kau yang bernama *FENDIEKA*

Saturday, January 1, 2011

~1.1.2011~

FireWorks Dreams~~




ermmm it is nice right..?? but i never has the chance 2 feel it real.. i mean i never seen this realy closer into my eyes.. just look at that from far aways... 
emm i've been dreaming it every year.. but till now i havent yet the chance 2 see this.. people says it was awesome!! hey u must go there n see it.. 
hello "im waiting 4 wonderpets 2 save me n bring me there"...
hahahha crazy~~ emmm i hope mayb one day sum1 can bring me there 2 see it... 
n perhaps that person is my "sweety"... emmm what it is..?? errr.. like a boyfrens.. 
i guess... huh..?? hahaha no no no just kidding... but if its true y not right..?? 
its romantic right.. sit thare n c with my couple... emmm.. errr..
 i've no answer for that.. but i guess "yes its romantic.."!! MAYBE... 
hahaha ok enough...merepek already :D